Tweet'te şöyle yazıyor: "Ortaokul öğretmeni bir yakımından onayladığım bilgiye göre öğrenciler Coronavirüs'den 'Boomer remover' diye bahsediyormuş"
Carlin'in attığı tweet:
I have been informed by a relative who is a middle school teacher that students are now referring to coronavirus as the “boomer remover”
— B. W. Carlin (@BaileyCarlin) March 12, 2020
Peki Boomer remover ne demek?
Koronavirüs özellikle yaşlı insanları etkiliyor. 65 yaş üstündeki koronavirüs hastalarında ölüm oranları yüzde 15-20 arasında...
İngilizce'de 'Baby Boomers' diye bir terim vardır. 2'nci Dünya Savaşı sonrası artan doğum oranları sırasında 1946-1964 yılları arasında doğan insanları tanımlar. Yani şu an 56-74 yaş arasındaki insanları...
Boomer remover'daki boomer kısmı Baby Boomers'dan geliyor. Yani yaşlı insanlar kast ediliyor.
Remover ise sökücü, yok eden, nakliye edilen anlamında bir kelime. Boomer remover'daki remover kısmı 'ortadan kaldırılan' anlamında kullanılıyor.
Yani Boomer remover'ı 'Yaşlıları yok eden' ya da 'Yaşlıları ayak altından kaldıran' olarak Türkçe'ye çevirebiliriz.
Her toplumda bir kuşak çatışması elbet oluyor. Bu kelimenin yayılmasında biraz da politik bir altyapı da var. New York daha Demokrat Parti yanlısı bir şehir ve Trump'dan nefret edenlerin sayısı da fazla. Bu genç insanlar için de geçerli. Trump'ın seçilmesinde eski düşünceli yaşlı insanların etkili olduğunu düşünen bir kesim de var. Bu nedenle eski kuşakların kendilerinin önünü kestiğini düşüyorlar.
Benzer bir siyasi düşünce yapısı İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma (Brexit) oylamasında da yaşandı. İngiliz halkı, çok küçük bir farkla Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı aldı. Sonradan yapılan anketler gençlerin çoğunlukla Avrupa Birliği'nde kalma yönünde oy kullandığını, yaşlı kesimin ise çoğunlukla Avrupa Birliği'nden ayrılma yönünde oy kullandığını ortaya çıkardı. Bu nedenle "Geleceğimizi çaldınız" diyen bir gençlik grubu oluştu.
0 yorum:
Yorum Gönderme
Yorumlarınız editör onayından sonra gösterilecektir.